WordPress hosting

Wat voor hosting heb je nodig voor een WordPress website? Wanneer kun je volstaan met een 'Shared Hosting' en wat krijg je bij een 'Managed WordPress Hosting'?

Shared Hosting, de voor- en nadelen

Bij shared hosting worden meerdere websites gehost op een enkele server en delen ze de bronnen zoals CPU, schijfruimte en geheugen.

Met shared WordPress-hosting optimaliseert de hostingprovider doorgaans de serveromgeving specifiek voor WordPress, inclusief vooraf geïnstalleerde WordPress-software, plugins en thema’s. Dit vereenvoudigt het installatieproces voor gebruikers die een WordPress-website willen maken, omdat ze de WordPress-software niet handmatig hoeven te installeren.

Shared WordPress-hosting is meestal betaalbaarder dan andere soorten hosting, zoals VPS (Virtual Private Server) of dedicated hosting, omdat de kosten worden verdeeld over meerdere gebruikers die dezelfde server delen. Omdat de middelen worden gedeeld, kan de prestatie worden beïnvloed als andere websites op dezelfde server te maken krijgen met hoge verkeers- of resourcegebruik. En er is een security risk. Als één website geïnfecteerd is dan kunnen andere websites op dezelfde server hier ook schade van ondervinden.

Managed WordPress Hosting

Met Managed WordPress Hosting worden er veel zaken uit handen genomen door de hosting partij. Denk aan updates, security patches en backups. De hosting wordt vaak aangeboden met een Cloudflare integratie om de security te verhogen en komt  met een premium support.

Caching en gebruikerservaring (UX)

Niets is zo frustrerend als pagina’s die langzaam laden. Bezoekers en klanten zijn snel weg. Maar ook Google kijkt of je website niet te traag is en zal zijn beoordeling meenemen als ranking factor.

Server caching omvat het opslaan van statische kopieën van webpagina’s op de server zelf. Wanneer een gebruiker een pagina opvraagt, kan de server de statische kopie leveren in plaats van de pagina dynamisch te genereren, wat leidt tot snellere laadtijden. Een goede host heeft behalve een moderne infrastructuur ook een goede server cache oplossing.

Bloxie's keuzes voor hosting

Cloud86 is een goede keuze als het gaat om betaalbare shared hosting. Ze maken gebruik van een LiteSpeed server waardoor de laadsnelheid supersnel is. Daarnaast maken ze gebruik van SSD opslag en hebben een deskundige support.

Voor premium managed WordPress hosting is Kinsta je partner. Kinsta maakt gebruik van ‘container-technology’ om websites gescheiden te houden. Premium hosting betekent een premium prijsplaatje, maar dan krijg je een supersnelle server door Kinsta’s Edge Caching en een zeer deskundige internationale support. Ook wanneer je WordPress site door alle scripts, een trage pagebuilder en veel plugins traag is zal de cache van Kinsta ervoor zorgen dat pagina’s binnen de 200ms aan de gebruiker gepresenteerd worden. Zeer geschikt voor hosten van grotere (corporate) sites en verrzekerd van  deskundige ondersteuning.
Helaas zijn er veel hosting partijen die te duur zijn voor wat ze leveren. Ze werken met een verouderde infrastructuur, de support is langzaam en/of vaak niet te bereiken en ze wekken de indruk dat ze alleen maar stevige rekeningen willen schrijven.

Dat kan beter! Laat je website verhuizen naar een performance host.