WordPress SEO

Hoger in de Google ranking!

Meer en betere leads en meer conversie. Ga voor betaalbare SEO trajecten om van je website en webshop echt een succes te maken. Start vandaag met onze SEO Audit.

Wat is SEO en waarom is SEO belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Google bezoekt jouw site en geeft het op basis van een slim algorithme een bepaalde ranking. Een website of webwinkel zonder SEO scoort te laag in de Google ranking.

Resultaat: Je staat op pagina 3 of erger. Bezoekers gaan zelden verder dan de eerste pagina op Google en dus is je website eigenlijk niet te vinden. Gevolg: Te weinig bezoekers en geen potentiële klanten.

Het is belangrijk om content maken die aansluit op de vragen en het zoekgedrag van je doelgroep. En daar is SEO een belangrijke component in.

Keywords (zoekwoorden) onderzoek

Technische SEO begint meestal met iets dat zoekwoorden onderzoek wordt genoemd. Het is als het zoeken naar de woorden en zinnen die mensen intypen in zoekmachines om dingen te vinden die gerelateerd zijn aan uw website.

We kunnen de juiste ‘keywords’ dan gebruiken in de titel, de koppen, de meta-description en de tekst zodat de content het beste aansluit bij het zoekgedrag van de bezoeker.

'Content' organisatie

Technische SEO helpt bij het organiseren van website-inhoud op een logische en hiërarchische manier, waarbij het vaak gaat om het groeperen van gerelateerde inhoud rond specifieke zoekwoorden of onderwerpen.

Dit helpt zoekmachines om de context van elke pagina te begrijpen en de relevantie ervan voor specifieke zoekopdrachten.

Interne 'linkage'

Interne ‘linkage’, een ander aspect van technische SEO, kan worden gebruikt om link ‘equity’ en ankerteksten met relevante zoekwoorden strategisch over de website te verspreiden.

Dit helpt zoekmachines om de relatie tussen verschillende pagina’s en het belang van specifieke zoekwoorden binnen de inhoudshiërarchie van de site te begrijpen.

Site architectuur

Een goed gestructureerde website-architectuur maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om de pagina’s te crawlen en te indexeren.

XML Sitemaps

XML-sitemaps geven zoekmachines een overzicht van alle pagina’s op een website.

Technische SEO omvat het maken en optimaliseren van XML-sitemaps om ervoor te zorgen dat alle belangrijke pagina’s worden gecrawld en geïndexeerd door zoekmachines.

Schema Markup

Schema-markup is een vorm van gestructureerde gegevens die zoekmachines helpt om de inhoud van een webpagina te begrijpen.

Met Technische SEO zorg je dat schema markup wordt geïmplementeerd om zoekmachines te voorzien van extra context over de inhoud op de site.

Mobiele weergave

Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten geeft Google nu prioriteit aan mobielvriendelijke websites in de zoekresultaten. 

Site speed

De snelheid waarmee een website laadt is een cruciale rankingfactor.

Technische SEO houdt in dat verschillende elementen zoals afbeeldingen, scripts en serverreactietijden worden geoptimaliseerd om de snelheid van de site te verbeteren.

Gratis SEO Audit

We hebben een gratis SEO Audit scan waarmee je website gescand wordt op 5 key SEO indicatoren.

Ontvang aanbevelingen en een actieplan op maat in je mailbox. Doe de scan.